• Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
  • default color
  • color1 color
  • color2 color
  • color3 color

UNIT-UNIT

picture1

 

BAHAGIAN PERANCANGAN KORPORAT (BPK) 

Bahagian Perancangan Korporat (BPK) adalah merupakan sebuah pusat yang bertanggungjawab untuk merancang dan mencadangkan perubahan-perubahan yang dapat meningkatkan imej korporat UPSI. Selain membantu dalam menjayakan Pelan Strategik UPSI. BPK juga menjadi urusetia kepada pelaksanaan Pelan Strategik Pengajian Tinggi Negara (PSPTN) di peringkat UPSI dan menjalankan pelan-pelan tindakan strategik yang diarahkan dari masa ke semasa.  

Bahagian Perancangan Korporat (BPK) terbahagi kepada 3 unit iaitu Unit Pentadbiran & Kewangan, Unit Perancangan Strategik dan Unit Pengurusan Data.

Unit Pentadbiran dan Kewangan

Unit ini bertanggungjawab dalam segala urusan berkaitan dengan pentadbiran am bahagian dan juga urusan yang berkaitan dengan kewangan seperti perancangan kewangan, perolehan dan pembayaran.

Unit Perancangan Strategik

Unit ini bertanggungjawab terhadap segala urusan terutama berkaitan dengan Pelan Strategik Pengajian Tinggi Negara (PSPTN), Pelan Strategik UPSI, Autonomi Universiti. Memantau pencapaian dan penyediaan laporan Petunjuk Prestasi Utama Universiti dan Petunjuk Prestasi Utama KPM. Unit ini juga bertanggungjawab menerbitkan Buku Laporan Tahunan UPSI.

Unit Pengurusan Data

Unit ini bertanggungjawab dalam menguruskan pengumpulan, melakukan analisis dan pengesahan data secara maklumat rasmi Universiti secara berterusan serta menyalurkan laporan berkala kepada pihak berkepentingan seperti : KPM (PSPTN, SETARA, MyMohes), LPU, Pengurusan UPSI dan lain-lain.

 

Berita Terkini

  • 1
  • 2
Prev Next

BERITA UTAMA

21-04-2015 Hits:4688 Utama Haris Miran - avatar Haris Miran

BERITA UTAMA

  SESI PEMBENTANGAN PENCAPAIAN PETUNJUK PRESTASI UTAMA (KPI) UPSI 2015 (SUKU TAHUN KE-4) TARIKH : 7 JANUARI 2016 (KHAMIS)  MASA : 2:30 PETANG   TEMPAT : DEWAN KONVESYEN, ARAS 5, E-LEARNING, KSAJ       AUDIT KESEDIAAN AUTONOMI OKTOBER...

Read more

Contacts

01-01-2011 Hits:934 Utama Marlina Manja Che Baharum - avatar Marlina Manja Che Baharum

The contact component provides a way to provide contact forms and information for your site or to create a complex directory that can be used for many different purposes. Help

Read more

PENAFIAN